Voćni fil za macaronse

Podeli sa drugima ...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Tumblr
Tumblr

Pa, dobro, nije da je baš od ceđenog voća, al ovaj fil ima zaista finu voćnu aromu. Svojim blago kiselkastim tonom uravnotežava slatkoću macaronsa i čini ih neodoljivim, još više. Ako tragate za novim ukusima, a iscrpli ste sve dostupne varijetete u pogledu sastojaka samih macaronsa ( poput mene u ovom trenutku), ovo će vam biti pravo otkriće. 

Moram da priznam da sam imala otpor prema puter kremi, al me ova kombinacija potpuno razuverila. Ne samo da je ukusna nego i macaronsi njome spajani traju jednako dugo kao oni filovani klasičnim ganašom. Prijatnu osvežavajuću aromu imaju i oni sa kremom na bazi citrusa il krem sira, al omeknu suviše brzo. Uz sve navedeno ovakav se puter krem pravi krajnje jednostavno i veoma brzo, te ga zaista preporučujem. Izvolte..

 

 

Macaronsi pre I nakon pečenja

 

Sastojci:

NAPOMENA: Macaronse sam radila po receptu ovde.

Za fil:

100 g putera

180 g šećera u prahu

2 vanilin šećera

90 g džem od jagoda,malina,kupina il po želji

 

 

Priprema filova i postupak filovanja

Priprema:

  1. U posudu stavite omekšali puter, dodajte šećer u prahu i umutite da bude penasto.
  2.  Dodajte vanilin šećer i džem po ukusu i sve lepo izmiksajte.
    NAPOMENA: Ovog puta sam pravila sa džemovima od malina i od kupina. Nisam ih propasirala jer su već bili bez semenkica, inače obavezno to uradite ako želite gladak krem.
  3.  Pripremljenim kremom spajajte po dva macaronsa i odložite ih u plastične kutije s poklopcem. Čuvajte ih u frižideru do sedam dana.
    NAPOMENA: Mogu da stoje i duže, al je ipak najbolje da ih potrošite u predviđenom roku, što ne predstavlja nikakav problem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podeli sa drugima ...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Tumblr
Tumblr