Detoks-voda-sasi-5

Detoks voda za ravan stomak (Sassy water)

Bez vode nema života. Mi smo velikim delom voda i ova planeta je plava zbog vode. Koliko je pijemo i kakvog je kvaliteta neću ovom prilikom jer nameravam da vam predložim napitak koji će vam pomoći da izbacite toksine iz organizma, a pri tom smanjite stomak i celulit. Detoks voda za ravan stomak poznato još kao Sasi voda pravi se jednostavno, a čak i da ne deluje baš onako kako bismo voleli izuzetno prija dobro rashlađena. Dakle ako i nije čudotvoran napitak je sasvim izvesno blagotvoran, pa izvolite probajte.

Zašto Sasi voda?

Sasi voda je ime dobila po nutricionisti Sintiji Sasi, koja je recept za nju objavila u knjizi „Dijeta za ravan stomak“. Običnu vodu obogatila je određenim sastojcima kako bi pospešila topljenje masnih sastojaka sa stomaka. Krastavac je odličan diuretik i podstiče izbacivanje tečnosti iz organizma, đumbir ubrzava metabolizam i smanjuje nadutost stomaka, limun je antioksidant i pomaže detoksikaciji, a listovi nane smanjuju apetiti, umiruju organe za varenje i aromatizuju ovaj napitak.

Svi se sastojci ostave preko noći da otpuste sve svoje moćne materije u vodu, a sutradan se takva voda pije u više navrata. Najmanje što možete da očekujete je hidratacija tela, a najviše gubljenje desetak kilograma za mesec dana. Sve zavisi naravno i od prethodnog stanja tela kao i od toga koliko ste aktivni i kako se hranite. Mirovanje i slatkiši u izvesnoj meri odmažu. 🙂

Volela bih da znam i da li ste je već koristili i kakve ste efekte iskusili, pa se javite komentarom ako želite.

A mogu vam se dopasti i ovi osvežavajući napici:

Detoks-voda-sasi-7

Priprema sastojaka

Sastojci:

1 l prokuvane/filtrirane vode
1 -2 bio limuna
1/2 krastavca za salatu
3 cm korena đumbira
15 tak listova nane/mente

Detoks-voda-sasi-8

Prelivanje vodom

Priprema:

 1. Vodu prokuvajte, pa ohladite il koristite filtriranu (iz bokala il aparata).
 2. Dobro operite limune i krastavac, te ih isecite na kolutove.
  NAPOMENA: Krastavac je onaj za salate koji se ne ljušti, al ga vi možete oguliti ako niste sigurni da li je tretiran.
 3. Đumbir itakođe naseckajte ili narendajte, a ako ne možete da nađete svež zamenite ga onim u prahu (količinu prilagodite svom ukusu).
 4. U bokal il veću teglu stavite kolutiće limuna, krastavca i đumbira, te na kraju listove nane blago stisnute šakom (kako bi se lakše oslobodile aromatične materije iz listova). Prelijte vodom.
  SAVET: I sveže listove možete zameniti sušenim za čaj mada se za sasi vodu preporučuje da svi sastojci budu sveži.
 5. Ostavite u frižideru preko noći, promešajte pre upotrebe i pijte više puta tokom dana po jednu čašu.
  SAVET PLUS: Preporučuje se da popijete bar jednu meru napitka dnevno, a još bolje duplu kao i da ga konzumirate nekoliko dana za redom kako biste osetili rezultate.
  UPOZORENJE: Fizička aktivnost i umerenost u jelu nisu kontraindikovani!  😉

Detoks-voda-sasi-4

Detoks-voda-sasi-1

Detoks-voda-sasi-2

Detoks-voda-sasi-3

Detoks-voda-sasi-5a

Detoks-voda-sasi-6