Padobranci sa kikirikijem

Stari dobri padobranci ovog puta sa kikirikijem, a možete ih praviti i sa lešnicima ili bademima po ukusu. Ako volite orahe preporučujem ipak drugi recept , a ako želite baš macaronse a sa kikirikijem probajte snickers.
Ovom prilikom nudim vam dve mogućnosti u zavisnosti od željenog ishoda – verziju da padobranci zaliče na macaronse tako što će razviti čuveno „stopalo“ i klasičnu varijantu pripreme kojom ćete u suštini dobiti puslice sa kikirikijem.
U oba slučaja spajaćete ih finim čokoladnim kremom koji možete koristiti za filovanje i nekih drugih kolačića od belanaca.
Još samo da napomenem da možete da isprobate i recept za prave puslice  i da vam poželim ugodno isprobavanje alternative po izboru.

Priprema smese za varijantu pod a

Sastojci:

Za puslice/macaronse:

2 belanca
80 g šećera
80 g šećera u prahu
100 g kikirikija (neslanog pečenog)

Za krem:

2 žumanca
2 kašike šećera u prahu
60 g čokolade
80 g putera

Priprema krema

Priprema:

a) Kao macaronsi:

Ako želite da imaju stopala kao macaronsi jaja trebaju da odstoje na sobnoj temperaturi bar nekoliko sati.
1. Usitnite kikiriki sa šećerom u prahu prvo u secku a potom u mlinu za kafu. Prosejte i meljite dok ne ostane vrlo malo neprosejanih delova. Dodajte preostali šećer u prahu.
2. Ulupajte belanca u čvrst šam, dodajte šećer iz dva puta i miksajte dok se ne rastvori.
3. Umešajte u šam mešavinu mlevenog kikirikija i prah šećera,špatulom lagano masu prevrćite da se sjedini, ne treba da dobijete masu konzstencije lave kao kod pravih macaronsa jer ovde ima više šećera i smesa će ostati čvršća.
4. Napunite njome dresir džak, pa pomoću  nastavka po želji istiskujte gomilice na papir za pečenje ili silikonsku podlogu.

Pre i nakon pečenja u varijanti pod a)

5. Ostavite ih da stoje na sobnoj temperaturi dok se na površini ne stvori korica, a potom pecite na 150 ° 10 minuta, pa smanjite na 100 °C i sušite još 10 minuta i na kraju još toliko na 50 ° C.
6. Izvadite i ohlađene spajajte kremom po dva.

b) Kao puslice:

1. Usitnite kikiriki u secku ili sameljite na mašinici za mlevenje oraha.
2. Ulupajte belanca u šam, dodajte šećer i miksajte dok se ne rastvori. Ručno umešajte šećer u prahu i mleveni kikiriki.
2. Dobijenom smesom punite poslastičarsku vreću i željenim nastavkom istiskujte gomilice na papirom za pečenje postavljenom plehu.
3. Stavite ih u rernu zagrejanu na 150 °C  pa smanjite na 100 ° i sušite 30 minuta, a potom još pola sata na 50 °C.
4. Ohlađene spajajte po dva kremom.

Spajanje ohlađenim kremom

Krem:

1. Izmiksajte žumanca sa šećerom u prahu, pa ih skuvajte u sudu nad parom ili u mikrotalasnoj (postupak ovde). Dodajte rastopljenu čokoladu i puter i pomešajte da se se sve lepo sjedini,Ohladite.