Tofi praline

Tofi jer im u sastav punjenja ulaze voćne karamele, koje u kombinaciji sa hrskavom čokoladom spolja pružaju kompletan užitak u malom. Kao i za većinu pralina potrebno je malo strpljenja pri izradi prilikom premazivanja kalupa. Ne dopustite da vam zasmeta kad se umažete čokoladom kao dete jer kad ih budete probali  znaćete da se to malo truda višestruko isplati.
Ove praline mogu biti i posne ako koristite posne sastojke. Slatka pavlaka mora biti bez udela kazeina (mlečnog proteina), a bela čokolada , karamele i keks bez udela namirnica životinjskog porekla , te pažljivo pročitajte deklaracije na svakom od proizvoda (ponesite lupu za sitna slova ☺).

 

Priprema punjenja

Sastojci:

150 g čokolade*
*Koristila sam crnu,a možete i belu ako želite. Važno je znati da se ona topi na nižim temperaturama i boji il posebnim bojama za čokoladu il običnim jestivim u gelu uz dodatak ulja.

Za punjenje:

1 dl slatke pavlake
100 g bele čokolade
100 g voćnih karamela
100 g mlevenog keksa

Premazivanje i punjenje kalupa

Priprema:

1. U šerpici zagrejte slatku pavlaku, pa ubacite kockice bele čoklade i voćne karamele. Mešajte na tihoj vatri dok se ne rastope.
2. Umešajte potom mleveni keks i ostavite da se prohladi.
3. U sudu nad parom rastopite čokoladu.
NAPOMENA: Nemojte staviti celu količinu odjednom nego prvo rastopite 2/3 , a zatim sud sklonite s vatre, dodajte preostalu čokoladu i mešajte dok se i ona ne  rastopi. isti princip primenite i ako čokoladu topite u mikrotalasnoj.
4. Koristeći običnu manju četkicu premažite unutrašnjost otvora silikonskih kalupa slojem rastopljene čokolade , pa stavite u zamrzivač na kratko. Izvadite i ponovite postupak premazivanja i hlađenja još jednom ili dva puta.
5. U tako obložene otvore stavljajte po malo pripremljene smese sa karamelama, te kalupe ponovo odložite na hladno.
6. Od gore svaki otvor prelijte čokoladom, pa špatulom skinite višak i poravnajte.
7. Rashlađene praline izvadite iz kalupa i služite.
NAPOMENA: Nisam neki ekspert za praline, pa ne zamerite što nisu ispale savršene.