Coko-plazma-mafini-1

Čoko plazma mafini

Ne znam da l postoji dete ( i ono u nama) koje ne voli čokoladu i/ili plazma keks, bar u našim krajevima. I mada ništa više nije kao što je bilo nekad ili samo mi više nismo isti i dalje je teško odoleti ovoj kombinaciji. A ove čoko plazma mafine zaista obožavaju i stari i mladi, meki su i ukusni i sutradan, što ih dodatno preporučuje za proslave dečjih rođendana, a jednostavno ne mogu da ne uspeju. Recept sam dobila od svoje fb prijateljice Srđane Kricka-Golić i  nisam imala potrebu da išta menjam..

 

 

Coko-plazma-mafini-5

Priprema smese za mafine

 

Sastojci ( za 18 kom):

2 jaja
2 dl šećera
50 g čokolade
62.5 g putera
2 dl mlevene plazme
2 dl brašna
1/2 praška za pecivo
2 dl mleka
NAPOMENA: Mere koje su izvorno zapreminske ( izražene decilitrima) nisam konvertovala u težinske ( u gramima), a vi možete sve sastojke izvagati nakon što ih zahvatite čašom od 2 dl.

 

Coko-plazma-mafini-4

Nakon pečenja i postupak ukrašavanja

 

Priprema:

1. Čokoladu i puter rastopite u sudu na pari i ostavite da se prohladi.
2. Umutite jaja sa šećerom, dodajte otopljene čokoladu i puter, te još miksajte.
3. Potom sipajte naizmenično mleko i mešavinu mlevene plazme i brašna sa praškom za pecivo. Neprekidno mutite mikserom dok se sve lepo ne sjedini.
4. Papirne korpice postavite u otvore kalupa za mafine, pa kutlačom rasporedite smesu pazeći da ih ne prepunite.
5. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 ° C oko 15 min.
6. Ohlađene mafine služite „klot“ il ih još dekorišite po želji.
SAVET: Ovog puta sam rastopila čokoladu u zagrejanoj slatkoj pavlaci ( omer 1:1), pa ohlađen ganaš izmiksala dodajući još malo neumućene hladne slatke pavlake. Količinu koju dodajem odredim po trenutnoj želji i nahođenju. Pogrešiti ne možete, samo će krem biti tamniji i „jači“ il svetliji i više „light“. Probajte !

 

 

Coko-plazma-mafini-2

 

Coko-plazma-mafini-3