Sladoled od banana

Ovo i nije neki recept u užem smislu, više je ideja (ne moja) i uputstvo kako da na najjednostavniji mogući način napravite sladoled od banana. Osim što ne može biti lakše prednost mu je i što se može raditi tokom čitave godine jer nam je ovo tropsko voće uvek dostupno. Ukusan je prilično, ako inače volite banane nećete imati zamerki, al ako biste ga malčice unapredili možete mu slobodno dodati neko drugo voće. Pouzdano znam da se lepo slaže s jagodama il ananasom, a za ostale kombinacije pustite da vas mašta vodi. 

Ovakav sladoled od banana je i posan i vege i bez alergena što u današnje vreme nije zanemarljiv kvalitet. Osim toga rešava vas nagomilanih banana u kući na jedan veoma zadovoljavajući način.

Na blogu se već nalaze recepti za verzije sa Nutellom i sa kakaom i kikiriki puterom, a ja sam ovoj klot varijanti ipak dodala malo meda jer prekomerno ljubim slatko. Izvolte, isprobajte i javite utiske..

Sastojci:

3-4 zrele banane
NAPOMENA: Dodala sam ovog puta med, al nije obavezan.

Priprema:

  1. Banane ogulite, iseckajte na kolutiće, poređajte ih na tacnu, prekrijte providnom folijom i zamrznite.
  2. Zamrznute kolutiće stavite u blender ili secka (bilo koji aparat tog tipa koji inače korisitite), pa uključite nekoliko puta po par minuta dok se voće ne pretvori prvo u kašu, a potom u predivnu kremu.
  3. Prebacite je pomoću špatule u plastičnu kutiju s poklopcem i zamrznite.
    SAVET: Možete je i odmah konzumirati, al tad još neće biti u formi sladoleda, više kao hladan krem koji bi se recimo mogao dopasti bebi kojoj izbijaju zubići. 🙂
  4. Kašikom za sladoled vadite kugle il ga pojedite direktno iz kutije, kako god vam se više sviđa.