Voćni fil za macaronse

Pa, dobro, nije da je baš od ceđenog voća, al ovaj fil ima zaista finu voćnu aromu. Svojim blago kiselkastim tonom uravnotežava slatkoću macaronsa i čini ih neodoljivim, još više. Ako tragate za novim ukusima, a iscrpli ste sve dostupne varijetete u pogledu sastojaka samih macaronsa ( poput mene u ovom trenutku), ovo će vam biti pravo otkriće. 

Moram da priznam da sam imala otpor prema puter kremi, al me ova kombinacija potpuno razuverila. Ne samo da je ukusna nego i macaronsi njome spajani traju jednako dugo kao oni filovani klasičnim ganašom. Prijatnu osvežavajuću aromu imaju i oni sa kremom na bazi citrusa il krem sira, al omeknu suviše brzo. Uz sve navedeno ovakav se puter krem pravi krajnje jednostavno i veoma brzo, te ga zaista preporučujem. Izvolte..

 

Macaronsi pre I nakon pečenja

 

Sastojci:

NAPOMENA: Macaronse sam radila po receptu ovde.

Za fil:

100 g putera
180 g šećera u prahu
2 vanilin šećera
90 g džem od jagoda,malina,kupina il po želji

 

Priprema filova i postupak filovanja

Priprema:

  1. U posudu stavite omekšali puter, dodajte šećer u prahu i umutite da bude penasto.
  2.  Dodajte vanilin šećer i džem po ukusu i sve lepo izmiksajte.
    NAPOMENA: Ovog puta sam pravila sa džemovima od malina i od kupina. Nisam ih propasirala jer su već bili bez semenkica, inače obavezno to uradite ako želite gladak krem.
  3.  Pripremljenim kremom spajajte po dva macaronsa i odložite ih u plastične kutije s poklopcem. Čuvajte ih u frižideru do sedam dana.
    NAPOMENA: Mogu da stoje i duže, al je ipak najbolje da ih potrošite u predviđenom roku, što ne predstavlja nikakav problem.