Vocni-sladoled-na-stapicu-1

Vočni sladoled na štapiću

Kad kupiš modle za sladoled jer su ti baš slatke, pa ti stoje u ormaru dok ti deca ne dojade kuknjavom, te rešiš da napraviš nešto najjednostavnije i najbrže, nastane domaći voćni sladoled na štapiću. I kada je dvoje od troje dece prezadovoljno, a treće ionako ne voli voćne poslastice, tebi je i „srce na mestu“. Šalu na stranu ovaj je recept više nego odličan i nudi puno mogućnosti za kreativne varijacije,asladoled je mnogo ukusan i divno rashlađuje.

PREPORUKE: Sličan po sastavu i ukusu je smrznuti jogurt sa breskavama, a ako inače volite voćne sladolede probajte obavezno i

 

Vocni-sladoled-na-stapicu-5

Priprema smese

Sastojci:

200 g očišćenog voća*
* Ovog puta su to bile breskve, a možete da koristite i drugo voće kao i da kombinujete po svojoj želji kajsije, maline, borovnice, jagode,višnje, kivi..
2 kašike soka od limuna
1/2 kašike arome vanile (opc.)
2 kašike braon šećera
2 dl jogurta *
* U pitanju je običan mlečni, al bi mogao i neki voćni, možda bi čak bilo i bogatijeg ukusa. Ako ste osetljivi na laktozu koristite odgovarajuću zamenu.

Vocni-sladoled-na-stapicu-6

Oblikovanje sladoleda

Priprema:

  1. Odabrano voće očistite, pa izvagajte.
  2. Usitnite komade seckom il blenderom, dodajte sok od limuna, aromu vanile (ne mora) i braon šećer, te ponovo uključite blender.
    NAPOMENA: Ako je voće slađe il ne želite da „doslađujete“, slobodno izostavite šećer il ga zamenite zaslađivačem po svom ukusu.
  3. Na kraju dodajte i jogurt, pa sve izmiksajte.
  4. Pripremljenom smesom napunite kalupe za sladoled, poklopite delom koji sadrži štapić, te zamrznite.
    SAVET: Ukoliko nemate ovakve kalupe možete da koristite male plastične čašice. Sipajte u njih voćnu masu, stavite čašice u zamrzivač dok ne počne masa da zamrzava, pa tad zabodite drveni štapić  u sredinu i nastavite sa zamrzavanjem.
  5. Pre služenja kalupe na kratko uronite u toplu vodu kako bi se sladoled lakše odvojio i izvadio iz kalupa. Uživajte..

 

Vocni-sladoled-na-stapicu-2

 

Vocni-sladoled-na-stapicu-4