Kokoline-3-1

Kokoline

Kokoline pred vama su snežno bele bombice, nežne i meke, mlečne po sastavu i predivnog ukusa kojim dominiraju bela čokolada i kokos. Za razliku od srodnih im domaćih verzija Raffaello kuglica u svom središtu nemaju lešnik, a za pripremu se ne koristi mleko u prahu, koje mnogima predstavlja ozbiljan problem. Naime, sve je teže pronaći pravo, koje se dobija isparavanjem/dehidratacijom običnog kravljeg mleka, a biljna zamena često nije ni blizu kvalitetna.

Ovim receptom izbeći ćete tu poteškoću i brzo i jednostavno napraviti savršenu poslasticu, kojom ćete oduševiti i stare i mlade, i goste i domaće, pa čak i one koji nisu baš naročiti ljubitelji kokosa. Proverite..

A mogu vam se dopasti i ovi kolači sa kokosom:

Kokoline-5

Priprema smese

Sastojci:

Za kuglice:

5 dl slatke pavlake*
* Ukoliko ne možete da nabavite mlečnu slatku pavlaku preporučujem neutralnu, koja je takođe mlečna samo je manje masna i slatka. U krajnjem slučaju upotrebite biljnu zaslađenu slatku pavlaku uz saznanje da je ona u značajnoj meri veštačka i prilično slađa.
2 dl mleka
2 pudinga ukusa slatke pavlake (80-100g)
2-4 kašike šećera (po ukusu)
200 g bele čokolade
200 g kokosa

Za oblaganje:

50 g kokosa

Kokoline-6

Oblikovanje kuglica

Priprema:

  1. U šerpu sipajte slatku pavlaku i šećer po ukusu, pa zagrevajte dok ne proključa. Smanjite potom vatru i umešajte prašak za puding rastvoren u mleku. Mešajte dok se ne zgusne.
  2. U vruć puding dodajte kockice bele čokolade da se rastope.
  3. Sklonite sud sa vatre, prekrijte površinu pudinga providnom folijom tako da ne dolazi u dodir sa vazduhom, te ostavite da se ohladi.
  4. Umešajte kokos, pa kašičicom uzimajte po malo smese i valjajte je među dlanovima oblikujuči kuglice.
    SAVET: Povremeno vlažite ruke kako se masa ne bi za njih lepila.
  5. Formirane bombice uvaljajte u preostali kokos, rashladite, pa uživajte.

Kokoline-1-1

 

Kokoline-2-1

 

Kokoline-4-1